Ajan­kohtaista

NÄYTTELYKIERTUE "METSÄMAA" JATKUU - Keuruun museo avautuu 3.6. -

Keuruun museo avautuu 3.6., ja näyttelykesän avaa Metsämaa-näyttely.

Koska kokoontumisrajoitukset sulkivat kiertueen alkupään näyttelyt Kyyjärvellä ja Konnevedellä, nähdään Keuruun museolla ennätyksellisen laaja kattaus taiteilijoita. Mukana on yli 30 taiteilijaa, ja teoksia nähdään museon tilojen lisäksi myös muutamassa satelliittipaikassa. Keuruulaisista taiteilijoista mukana ovat Pirta Ala ja Sisko Mikkilä. Näyttelyn avajaispäivänä 3.6. varsinaista avajaistilaisuutta ei pidetä, mutta taiteilija Marko Kaiponen esittää perfomanssia ”Pystyyn kaatunut” Keuruun keskustassa ja museolla. Näyttelyn aukioloajat päivitetään viikolla 21.

VISUSTI-YHTEISHANKE & METSÄMAA NÄYTTELYKIERTUE
Luovan valokuvauksen keskuksen, Jyväskylän Taiteilijaseuran ja Materia ry:n yhteinen Visusti-hanke toteuttaa vuosina 2020-2021 kymmenessä keskisuomalaisessa kunnassa näyttelykiertueen, joka esittelee alueella tehtyä visuaalista taidetta, muotoilua ja käsityötä. Metsämaa-näyttelykiertueelle järjestettiin avoin haku, ja taustaorganisaatioiden edustajista koottu kolmihenkinen jury (Juho Jäppinen, Kristiina Lempiäinen-Trzaska ja Marianne Tiitinen-Ritvanen) sai yli 70 taiteilijan teosehdotukset arvioitavakseen.

Jury kertoo: ”Oli ilo huomata, että metsä hyvin ajankohtaisena aiheena inspiroi suurta määrää keskisuomalaisia taiteilijoita ja käsityöläisiä. Myös lähestymistavat vaihtelivat hyvinkin kriittisistä äänenpainoista metsän valloittavaan visuaalisuuteen. Metsä on selkeästi osa keskisuomalaisuutta, ja tulevien näyttelyiden johdosta keskisuomalaiset pääsevät nyt tutustumaan kuvataiteilijoiden, valokuvaajien, muotoilijoiden ja käsityöläisten tulkintoihin kotoisista metsistämme. Teoksista koottu jokaiselle paikkakunnalle oma kokonaisuus, jossa on huomioitu näyttelytilojen erilaisuus sekä sisällöllisesti monipuolinen lähestymistapa metsä-aiheeseen.” Näyttelykiertueelle valittiin yhteensä 49 taiteilijaa.

Päänäyttely Kyyjärvellä on avoinna 17.–25.3.2020 kirjaston näyttelytilassa (Tuliharjuntie 43) kirjaston aukioloaikoina (ei itsepalveluaikoina). Lisäksi teoksia on esillä Kauppakeskus Paletissa (Vaasantie 2) sekä Metsänhoitoyhdistyksen ikkunassa (Tuliharjuntie 5). Näyttely avataan kirjastolla maanantaina 16.3. klo 18 kaikille avoimella tapahtumalla. Avajaispäivänä Marko Kaiponen esittää perfomanssia ”Pystyyn kaatunut” Kyyjärvellä. Mukana Kyyjärven näyttelyssä ovat taiteilijat Ulla Aatinen, Pirta Ala, Petri Blomqvist, Niina Friman, Mikko Hietaharju, Marko Kaiponen, Soile Kollanen, Aija-Leena Lääperi, Heli Mannisenmäki, Sari Mansala, Kirsi Neuvonen, Minja Revonkorpi, Svetlana Ruoho, Jukka Silokunnas ja Rune Snellman.

Näyttely nähdään kevään aikana Saarijärven kaupungintalon aulassa 6.-15.4. sekä Keuruun museossa 29.4.-9.5. Myöhemmin tänä vuonna näyttely kiertää Konnevedellä, Karstulassa ja Hankasalmella. Näyttelyiden yhteydessä järjestetään kaikilla paikkakunnilla oheisohjelmaa, jota ovat yhteistyössä tuottamassa Keski-Suomen Tanssin Keskus ja Keski-Suomen elokuvakeskus. Kyyjärvellä näyttelyä esitellään laajasti koululaisille, ja osa koululuokista osallistuu ÄlyäLiikkeellä-työpajoihin. ÄlyäLiikkeellä on Keski-Suomen Tanssin Keskuksen kehollista oppimista tukeva hanke, jonka tarkoituksena on liikevideoiden kautta kehittää aivojen toimintaa ja edesauttaa oppimista. Videoita voidaan käyttää esimerkiksi energisoimiseen, aivojen virittämiseen tiettyyn teemaan tai rauhoittumiseen ja keskittymiseen. Kaikki videot sijoittuvat keksittyyn todellisuuteen eli Älymaahan. Konseptin ovat kehittäneet tanssija-pedagogit Anne-Maarit Kinnunen ja Laura Suonperä.

Visusti-hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Kiertueen toteuttavat Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Materia ry yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

NÄYTTELYT: MATERIA RY:n JÄSENTEN YHTEISNÄYTTELY - SUOMEN KÄSITYÖN MUSEO

UUSIN TYÖNI "Tunnelmissa III" - materiaaleina kierrätetty peili ja vaneri

Materia virtaa -näyttely 27.8. - 20.10.2019
Suomen käsityön museon Näytönpaikka, Kilpisenkatu 12, 40100 Jyväskylä. Avoinna 24/7.
Materia ry:n jäsenten yhteisnäyttely. Osallistujat: keramiikkataiteilija Anitta Asunta-Plane, lasitaiteilija Katja Rauhamäki, huopataiteilija Leena Sipilä ja taideteollinen muotoilija Marianne Tiitinen-Ritvanen.

NÄYTTELYT: MATERIA RY:n JÄSENTEN YHTEISNÄYTTELY - SUOMEN KÄSITYÖN MUSEO

UUSIMMAT TYÖNI "Tunnelmissa I" ja "Tunnelmissa II" - materiaaleina kierrätetty peili ja vaneri

2.10.–18.11.2018
"Ajatuksia aarteesta"
Materia ry:n jäsenten yhteisnäyttely
Suomen käsityön museo, Näytönpaikka, Kilpisenkatu 12, Jyväskylä
Avoinna 24/7

Osallistujat: Elina Ahonen, Maja Breife, Sini Kolari, Marjaana Niskanen, Anne-Mari Ohra-aho, Anu Pylsy, Anu Rinkinen, Leena Sipilä, Marianne Tiitinen-Ritvanen

MAJANRAKENNUSTYÖPAJA - 10.6.2018 Ekokangastuksia

10.6. klo 11-15 EkoKangastuksia

Sunnuntaina 10.6. kello 11–15 järjestettävässä koko perheen tapahtumassa teemana on kierrätys, kestävä kehitys ja vihreys, kulttuuria unohtamatta. Tapahtumassa pääsee tuunaamaan farkkuja, kokeilemaan puistojoogaa ja oppimaan villiyrteistä. Esiintyjänä kuullaan mm. Kalevauva.fi –yhtyettä, joka onnistuneesti kierrättää sanoja ottamalla lyriikkansa suoraan vauva.fi-keskustelufoorumilta.

Ohjelmassa mm:

Porttirakennus:
Askartelua lapsille
Farkkutuunauspiste, myyntituotteita ja kahvila

Kankaan puutarha (Porttirakennuksen vieressä):
Vohvelikahvila sekä majanrakennustyöpaja: Rakennetaan yhdessä pieni kota-maja ja pieni teltta-maja. Työpaja on jatkuva, mukaan voi tulla lennosta. Osallistujat saavat ohjeet mukaan. Pajaohjaajana Marianne Tiitinen-Ritvanen. 

Pergamenttihallin piha:
Esiintymislava:
klo 11.30 Mieletön Mystinen musapläjäys ja esiintyjänä Tökkyrä & Miksolyydinen mollisointu, koko perheen esitys
klo 13.30 Kalevauva.fi
Taika-Petteri

Ruokaa ja kahvia, ota mukaan käteistä!

Piipputori ja ulkoalueet:
Herkullinen, villi Kangas: Villiyrttien infopiste ja puolen tunnin mittaiset keräyskierrokset, lähtö tasatunnein klo 11, 12, 13, 14
Farkkutuunauspiste
maalausta koko perheelle
Puistojoogamaistiaisia puolen tunnin välein
Mustankorkean jäteneuvonta
Lastipyörälainaamon esittely

Piippurannan Klubi, os. Paperitehtaankatu 1:
klo 10-15 kirpputori, pöytiä voi tiedustella ohjaaja Malanja Mieskonen, puh. 014 266 1906 tai ohjaaja Outi Savonen, puh. 014 266 7320
lisäksi donitsimyyntiä, kahvila ja valokuvanäyttely

Alueelle pääsee autolla joko Paperitehtaankadun suunnasta, jolloin pysäköinti P-Pergamentissa, tai Kympinkadulta, jolloin ilmaisia parkkipaikkoja porttirakennuksen läheisyydessä. Kevyt liikenne voi kulkea myös Kankaankadun kautta.

 

PIKKUVERSTAAN TUOTTEITA MYYVÄT 2016-2018

Butik Malfatto (Toivolan Vanha Piha), Cygnaeuksenkatu 2, 40100 JYVÄSKYLÄ

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, 40100 JYVÄSKYLÄ

TUOTTEET >

KANKAAN KULTTUURI 2017-2018

Tällä hetkellä uusinta uutta on hanke "Taiteililijat lähipalvelujen tuottajina" jossa työskentelen muotoilijana. Seuraa kuulumisia fb:ssa Kankaan kulttuuri- sivustolla.

Tallenna

NÄYTTELYT

Eläviä koruja 4.10.-27.11.2016 Paahtimo Papu, Yliopistonkatu 26, Jyväskylä

Tulevaisuuden tekijät 4.10.-27.11.2016 Suomen käsityön museon Näytön paikka, Kilpisenkatu 12, Jyväskylä

Tallenna

Tallenna